Türgi ründas Iraagis taas kurde

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi relvajõudude peastaabist kinnitati eile, et riigi sõjalennukid ja suurtükid pommitasid kümneid arvatavaid kurdi sisside positsioone Põhja-Iraagis.

Sõjaväelaste kinnitusel on sellel nädalal lävi viidav operatsioon  vastuseks PKK sisside rünnakule, milles tapeti 17 sõdurit, vahendas Reuters.

Reedel anti lööke mõnekümne sihtmärgi pihta, seejuures aga ei täpsustanud armee, kui suurt kahju tekitati. Kurdi sisside esindaja sõnul pommitati neid terve tunni vältel ka laupäeva öösel, ent hukkunuid ei olevat.

Türgi president Abdullah Gül teatas samal ajal esimest korda avalikult, et Ankara peab läbirääkimisi Iraagi kurdide omavalitsusega, millelt soovitakse sisside ohjeldamist. Seni on peetud kõnelusi vaid Bagdadi keskvalitsusega.

Iraagi kurdide omavalitsuse välispoliitika juht Falah Mustafa, tervitas otsedialoogi algust. Türgi televisiooni andmetel võidakse peagi Ankarasse külla kutsuda ka kurdide regionaalvalitsuse juht Nechirvan Barzani.

Kurdistani Tööpartei võitlejad korraldavad oma rünnakuid Türgi vastu endiselt sageli just naaberriigi aladelt. Türgi parlament pikendas seetõttu alles komapäeval aasta võrra sõjaväele antud mandaati piiriüleste operatsioonide korraldamiseks PKK mässuliste vastu Iraagis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles