Itaalia haiglas paljastati kümnete töötajate osalusega petuskeem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loreto Mare haigla.
Loreto Mare haigla. Foto: AOP

Itaalias paljastati Napolis asuvas Loreto Mare riiklikus haiglas aastaid kestnud kümnete töötajate osalusega petuskeem, edastas Yle reedel kohaliku politsei teadaannet.

Mõned haigla töötajatest olid registreerinud 94 teise haiglatöötaja tuleku- ja minekuajad.

Vaid kahe sotsiaaltöötaja valduses olid 20 teise töötaja töötõendid, mida kasutati haigla sissepääsudel tööle registreerimiseks.

Kahtlusaluste seas on teiste seas arst, kes käis tööajal tennist mängimas. Peale selle tegi ta eraviisilisi patsiendikülastusi ja kasseeris nende eest tasu. Vahele jäi ka haldusametnik, kelle ülesandeks oli jälgida haiglatöötajate töölviibimist ja kes töötas selle asemel lähedalasuva majutusasutuse kokana.

Prokuratuur määras süüdistustega seoses koduaresti kokku 55 inimest. Nende seas on neuroloog, günekoloog, radioloog, 18 meditsiiniõde, 11 sotsiaaltöötajat ja kuus haldusametnikku. Koduarestist võivad nad lahkuda ainult haiglasse tööleminekuks, kirjutas kohalik meediaväljaanne The Local.

Pettused kaartidega, millele tembeldusseade märgib tööletuleku ja töölt lahkumise kellaaja, pole Itaalia riigiasutustes haruldased. Aasta tagasi selgus, et 75 protsenti San Remo avaliku sektori teenistujatest puudus pidevalt ilma põhjuseta töölt.

Eelmisel aastal kiitis Itaalia parlament heaks seadusemuudatuse, mis võimaldab avalikus sektoris varasemast lihtsamalt töötajaid vallandada ja see oli suunatud just sedalaadi pettuste ohjeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles