Filipiinide president nimetas vahistatud opositsiooniliidrit seksinäljas naiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leila De Lima.
Leila De Lima. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte nimetas opositsiooniliidrit Leila de Lima muu hulgas seksinäljas amoraalseks naiseks, edastas eile kohalik meedia.

De Lima kutsus presidenti omakorda sotsiopaadist sarimõrvariks.

Senaator vahistati eile senatis.

De Lima ütles pisut enne vahistamist ajakirjanikele, et ei ole talle esitatud narkokaubitsemissüüdistustes süüdi ja lubas jätkata Duterte repressioonide arvustamist. De Lima ähvardab süüdistus uimastiäris, mille eest võidakse ta eluks ajaks vangi mõista.

Lima sõnul tuleb tõde õigel ajal päevavalgele ning võimudel ei õnnestu teda vaigistada. «Neil ei õnnestu mind takistada võitlemast tõe ja õigluse ning Duterte režiimi igapäevaste tapmiste ja repressioonide vastu,» lausus senaator.

«See seal on amoraalne naine, kes tegeleb poliitiliste intriigide ja poosetamisega ning on seotud altkäemaksude ja narkokurjategijatega. De Lima sinuga on kõik läbi,» ütles riigipea.

Politsei otsis neljapäeval de Limat oma kodust, ent senaator oli tulnud senatisse varjule. Ta ööbis oma ametiruumides ja lasi vastupanu osutamata end relvastatud politseinikel vahistada.

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International teatas neljapäeval, et peab de Limat süümevangiks.

Senaatorit süüdistatakse narkovõrgustiku juhtimises eelmise presidendi Benigno Aquino valitsuse justiitsministrina.

De Lima ja tema toetajad rõhutavad, et senaator on süüta ning Duterte püüab lihtsalt oma kõige ohtlikumat kritiseerijat vaikima sundida.

Eelmisel nädalal kutsus de Lima filipiinlasi seisma vastu tema narkosõjale, milles on kaheksa kuu jooksul surma saanud üle 7000 inimese. Senaatori sõnul on juunis ametisse astunud Duterte vaimuhaigena presidendiametisse kõlbmatu ja valitsus peaks ta tagandama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles