Mosulis hukkus kurdi telekanali sõjakorrespondent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shifa Gardi.
Shifa Gardi. Foto: Kuvatõmmis Rudaw videost.

Mosuli lähistel sai täna surma Iraagi kurdide telekanali Rudaw reporter, kes kajastas sealset äärmusrühmituse ISIS ja Iraagi valitsusvägede vahelist lahingutegevust, teatas meediaettevõte.

«Kuulus Rudawi sõjareporter ja ajakirjanik Shifa Gardi on Mosuli kokkupõrkeid kajastades tapetud,» kirjutas Rudaw sotsiaalmeedias.

«Ajakirjanduses domineerivad mehed - Shifa Gardi murdis neid eelarvamusi ja stereotüüpe - me avaldame lugupidamist tema vaprale ajakirjanduslikule tööle,» märkis kanal.

Gardinile sai saatuslikuks teeäärne lõhkekeha Mosul lääne osas. Reporterit saatnud kaameramees sai haavata, ütlesid uudisteagentuurile AFP Rudawi toimetajad, märkides, et kaameramees toimetati haiglasse lähedal asuvasse Erbili linna, mis on Iraagi kurdide autonoomse piirkonna pealinn ja kus asub ka meediaetevõtte peakontor.

Iraagi väed sisenesid Mosuli lääneossa reedel esimest korda pärast 17. oktoobril alanud suuroperatsiooni linna tagasivallutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles