USA demokraadid valisid oma uueks juhiks Tom Perezi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Perez.
Tom Perez. Foto: CHRIS BERRY/REUTERS

Ühendriikides presidendivalimised kaotanud Demokraatlik Partei valis laupäeval uueks esimeheks Tom Perezi, teatas kohalik meedia.

Demokraatlik Partei valmistub olulisteks 2018. aasta vahevalimisteks ja kaugemal terenduvad juba 2020. aasta presidendivalimised, sestap on kaalul erakonna tulevik.

Demokraatide Rahvuskomitee (DNC) valis uue esimehe Georgia osariigis Atlantas korraldatud koosolekul.

Hääletuse teises voorus 235 toetushäält saanud Tom Perez oli Barack Obama tööminister. Mustanahaline moslemist kongresmen Keith Ellison kogus 200 häält.

Dominikaani Vabariigi päritolu Perezi toetasid teiste seas endine asepresident Joe Biden ja mitmed teised Obama administratsiooni võtmetegelased, kes toetasid eelvalimiste valimiskampaania ajal Hillary Clintonit demokraatide presidendikandidaadiks.

Ellisoni taha kogunesid eelvalimistel Bernie Sandersi toetanud demokraadid.

Kolmapäeva õhtul peetud kandidaatide debatil väljendasid Perez ja Ellison üsna sarnaseid vaateid. Mõlemad rõhutasid vajadust viia tugeva majanduse sõnum töölis- ja keskklassi ameeriklasteni, kes eelmise aasta presidendivalimiste ajal tundsid end demokraatide poolt hüljatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles