USA president ei osale Valge Maja ajakirjanike õhtusöögil (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressikonverentsil.
Valge Maja pressikonverentsil. Foto: EPA/OLIVIER DOULIERY

USA president Donald Trump teatas laupäeval sotsiaalmeedia vahendusel, et ei osale Valge Maja traditsioonilisel ajakirjanikele korraldatud pidulikul õhtusöögil.

Trump ei täpsustanud sõnumis kõrvalejäämise põhjusi, kuid soovis kõigile head õhtut. «Kõike head ja lõbusat õhtut kõigile,» kirjutas riigipea Twitteri vahendusel.

29. aprilli õhtusöögile minemata jättes rikub Trump traditsiooni, mille kohaselt riigipea on aukülaline Valge Maja Korrespondentide Liidu peol. Pidulikku õhtusööki korraldatakse alates 1921. aastast ja sellel kogutakse raha ajakirjandusstipendiumide maksmiseks.

USA president oli eelmisel õhtul nimetanud Ühendriikide teatud meediaväljaandeid muu hulgas «ameerika rahva vaenlasteks».

Trump pidas laupäeval Marylandis toetajatele kõne, kus süüdistas mõningaid meediaväljaandeid kallutatuses ja teadlikus valeuudiste levitamises ning nõudis anonüümsete allikate kasutamise lõpetamist.

«Neid niinimetatud allikaid pole üldse olemas. Nad mõtlevad oma uudised välja,» süüdistas president. Trump toonitas, et pole meedia vaenlane, vaid võitleb ebaausa ja kallutatud ajakirjanduse vastu.

Valge Maja valis reedel pressikonverentsile pääsevaid meediaväljaandeid, teatasid ajaleht New York Times ja telekanal CNN, kelle ajakirjanikud välja jäeti.

Peale mainitud väljaannete ei pääsenud pressikonverentsile ka Politico ja Buzzfeedi ajakirjanikud. Televõrgustike ABC, NBC, CBDS ja FOX ajakirjanikel sissepääsemisega probleeme polnud.

New York Times ja CNN toetasid valimiskampaania ajal jõuliselt Hillary Clintonit ning neid on süüdistatud selges kallutatuses USA praeguse administratsiooni tegemiste kajastamises.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles