Fox Newsile valeinfot andnud «julgeolekunõunik» on Rootsis tundmatu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fox Newsi saatejuht Bill O'Reilly.
Fox Newsi saatejuht Bill O'Reilly. Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Rootslastel tuli sel nädalal seoses oma riigi kajastamisega USA-s teist korda üllatuda, kuna telekanali Fox News saates esines «Rootsi riigikaitse- ja julgeolekunõunik», kellest Rootsi sõjaväe- ja välispoliitikaametnikud ei ole midagi kuulnud.

Rootslased on oma riigi kajastamise üle Ühendriikides jahmunud alates sellest, kui president Donald Trump kutsus 18. veebruari kõnes toetajaid «vaatama, mis juhtus eile õhtul Rootsis», kus eelmisel õhtul ei leidnud aset ühtki suuremat intsidenti.

Neljapäeval usutles telekanali Fox News kommentaator Bill O'Reilly Rootsi immigratsiooni ja kuritegevuse kohta meest, keda saates tutvustati Rootsi riigikaitse- ja julgeolekunõuniku Nils Bildtina.

Bildt sidus sisserände Rootsi sotsiaalprobleemidega, taunis Rootsi liberaalsust ja väitis, et riik ei suuda saabujaid sotsiaalselt lõimida.

Rootsi kaitseministeerium ja välisministeerium kinnitasid ajalehele Dagens Nyheter, et ei ole Nils Bildtist midagi kuulnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles