USA küberväejuhatuse ülem peab uut suurt küberrünnakut tõenäoliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ülema kindral Keith B. Alexanderiga.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ülema kindral Keith B. Alexanderiga. Foto: Toomas Volmer/VPK

Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ülem kindral Keith B. Alexanderi hinnangul võib suure tõenäosusega lähiajal mõnda riiki või rahvusvahelist organisatsiooni tabada ulatuslik küberrünnak.

«Ma arvan, et selle tõenäosus on suur,» ütles kindral Alexander vastuseks BNSi küsimusele, kas ta peab võimalikuks, et lähiajal tabab mõnda riiki või rahvusvahelist organisatsiooni küberrünnak, mis on ulatuselt võrreldav Eestit 2007. aastal või Gruusiat 2008. aastal tabanud küberrünnakuga.

«Alati on olemas võimalus, et riiki või rahvusvahelist organisatsiooni tabab küberrünnak, ning ükski riik ega ka organisatsioon ei ole sellise ründe suhtes immuunne,» nentis USA küberväejuhatuse ülem. Ta sõnas, et seetõttu peaksid riigid ja organisatsioonid juba praegu astuma samme, kindlustamaks kriitilisi taristuid ja infosüsteeme rünnakute tõrjumiseks.

Kindral Alexander avaldas arvamust, et küberohustatud on nii valitsusasutused kui ka äriettevõtted.

Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ülem kindral Keith B. Alexander, kes on ühtlasi ka USA riikliku julgeolekuagentuuri juht, käis eelmisel nädalal Eestis visiidil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles