Venemaa liberaalseimat kõrgkooli ähvardab sulgemine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi liberaalse mainega Euroopa ülikool. Neeva kaldapealse lähedal asuvat ja 18. sajandil ehitatud hoonet kutsutakse ka väikeseks marmorlossiks.
Peterburi liberaalse mainega Euroopa ülikool. Neeva kaldapealse lähedal asuvat ja 18. sajandil ehitatud hoonet kutsutakse ka väikeseks marmorlossiks. Foto: Jaanus Piirsalu

Emigreerumine on Venemaal aastaid olnud populaarne lahendus, kui kedagi vaadete pärast taga kiusatakse või ta ennast propagandast tiines avalikus ruumis lihtsalt ebamugavalt tunneb. Mida aga teha, kui kiusatakse taga kogu ülikooli selle euroopaliku suhtumise ja õppekorralduse pärast?

Peterburis asuv liberaalse mainega Euroopa Ülikool (EÜ) töötab juba kuid teadmatuses, kas tänavune kevad otsitud põhjustel mitte sealsetele tudengitele viimaseks ei jää. Seda vaatamata asjaolule, et hiljuti avaldatud Venemaa haridus- ja teadusministeeriumi reiting tunnistas selle väikse, 244 tudengiga ülikooli üheks riigi parimaks kõrgkooliks. Näiteks oli EÜ Venemaal esikohal nii teadustööde taseme kui ka tsiteeritavuse poolest maailma teadusväljaannetes, selgub Web of Science’i andmete põhjal.

EÜ politoloogiamagister Viktoria Poltoratskaja (22) rääkis, et ülikoolil on täiesti tõsiselt soovitatud probleemidest pääsemiseks kolida välismaale, kasvõi lähedale Helsingisse, kus saaks ilma igapäevase hirmuta sulgemise ees keskenduda haridusele ja teadusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles