USA ärgitab Venemaad «viivitamatult» järgima relvarahu Ukrainas (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelane Avdijievka tänavatel patrullimas.
Ukraina sõjaväelane Avdijievka tänavatel patrullimas. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/Scanpix

USA süüdistas pühapäeval Ukraina separatiste rahvusvaheliste vaatlejate sihikule võtmises ja ärgitas Venemaad «viivitamatult» järgima relvarahu Ukrainas.

«Kutsume Venemaad ja selle toetatud separatistidest üksusi viivitamatult järgima relvarahu, viima ära kõik raskerelvad ning lubama täiemahulist ja tõkestamatut ligipääsu OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni) vaatlejatele,» teatas USA välisministeerium.

Ministeeriumi pressiesindaja Mark Toneri sõnul jälgivad Ühendriigid tähelepanelikult kasvavat vägivalda Ukrainas ning Venemaa ja separatistide ühisüksuste suutmatust pidada kinni kahe aasta eest Minskis kokku lepitud relvarahust.

«Mõistame hukka OSCE erivaatlusmissiooni (SMM) vaatlejate sihikule võtmise reedel ning Venemaa ja separatistide ühisüksuste otsuse konfiskeerida SMMi mehitamata õhusõiduk,» ütles Toner.

«On määrava olulisusega, et need üksused peatavad rünnakud tsiviiltaristule, kaasa arvatud Donetski veefiltreerimisjaamale,» lisas Toner.

Vägivald Ida-Ukrainas jätkub, kuigi Venemaa ja Ukraina leppisid esmaspäeval kokku

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles