Saksa luureteenistus luuras välisajakirjanike järele

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisluureteenistus ehk Bundesnachrichtendienst.
Saksa välisluureteenistus ehk Bundesnachrichtendienst. Foto: HANNIBAL HANSCHKE/AFP/SCANPIX

Saksa välisluureteenistus BND nuhkis väidetavalt aastaid välisajakirjanike, sealhulgas BBC, The New York Timesi ja Reutersi töötajate järele, kirjutas laupäeval nädalaväljaanne Der Spiegel. Uudisteajakiri rõhutas, et info pärineb dokumentidest, mida tema ajakirjanikud on ise näinud, kuid praegu pole see enam nende käes.

Ainus ajakirjanik, keda dokumentide põhjal nimepidi tuvastada võis, oli 44-aastane Belgia ajakirjanik Arnaud Zajtman. Der Spiegeli sõnul pole BND huviorbiiti sattunud Zajtman just selline inimene, keda võiks pidada terroristiks, relva- või narkokaubitsejaks.

Väljaande sõnul on ta kajastanud uudiseid Aafrika riikides ligi 20 aastat, elades peamiselt Kongo Demokraatliku Vabariigi pealinnas Kinshasas. Algul töötas ta BBC korrespondendina, hiljem telekanali France24 heaks. Tema artiklid käsitlevad Kongo unustusse jäetud laste olukorda, mässuliste lahinguid ja kohalikke valimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles