Le Pen süüdistab meediat Macroni soosimises (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP/Scanpix

Prantsusmaa Rahvusrinde juht, paremäärmuslaste presidendikandidaat Marine Le Pen süüdistab meediat, et see soosib liberaalide kandidaati, poliitilise liikumise En Marche! esindajat Emmanuel Macroni.

AFP teatel esines Le Pen meediat ja Macroni kritiseeriva kõnega möödunud nädalalõpul Nantes'is, kus toimus ta valimiskampaania.

Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: SEBASTIEN SALOM-GOMIS/SIPA/SEBASTIEN SALOM-GOMIS/SIPA/Scanpix

Eile avalikustatud küsitluse kohaselt on Le Pen ja Macron üsna tasavägised, sest praeguste andmete kohaselt saaks Le Pen esimeses valimisvoorus 27 protsendiga võidu, kuid Macron on 25 protsendiga tal kohe kandadel.

Kui oleks teine valimisvoor ja valimised toimuksid nüüd, siis analüütikute sõnul oleks võidukas Macron.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: PASCAL LACHENAUD/AFP/Scanpix

Prantsuse poliitanalüütikute sõnul on nad ennustamisega ettevaatlikud, kuna nii brittide Euroopa Liidust lahkulöömise hääletus kui USAs Donald Trumpi presidendivalimiste võit tõi üllatusi ning üllatus võib tulla ka Prantsusmaal.

Veel üks Prantsuse presidendikandidaat, erakonna Vabariiklased liige François Fillon süüdistab praegust valitsust kampaania ajal lahvatanud vägivaldsetes kokkupõrgetes.

Francois Fillon
Francois Fillon Foto: WITT/SIPA/WITT/SIPA/Scanpix

Le Peni pooldajate ja vasakpoolsete aktivistide vahel tekkisid möödunud nädalalõpul Nantes'is kokkupõrked, mida rahustanud politseinikest mitu said raskelt vigastada.

Varem ründasid vasakpoolsed Emmanuel Macroni kampaaniat Toulounis.

Filloni arvates peaks valitsus ja politsei panustama rohkem, et demokraatia vaenlased ei saaks valimiskampaaniat häirida ja segadust tekitada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles