Valgevenelased protestisid töötute maksu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Valgevenes.
Meeleavaldused Valgevenes. Foto: Viktor Tolochko/Sputnik/Scanpix

Üle 3000 Valgevene elanikku kogunes riigi piirkonnakeskustesse, et avaldada meelt uue maksu vastu, mis võtab ette töötud elanikud, vahendab Radio Free Europe / Radio Liberty.

Riigi idaosa linnas Vitebskis tuli eile tänavatele ligi tuhat inimest, et avaldada meelt maksu vastu, mida valitsus nimetab «Seaduseks sotsiaalsete parasiitide vastu».

Eile toimusid meeleavaldused lisaks ka Babrujskis, Brestis ja Baranavitšos. Tegu on ebatavalise nähtusega muidu range kontrolliga riigis.

Kuigi Valgevene politsei võtab tihti registreerimata meeleavalduste laiali ajamiseks ette meetmeid, ei teatatud eile ühestki sellisest aktsioonist.

Seadus, mille vastu meelt avaldati, kujutab endast enam kui 150 euro suurust erimaksu, mida määratakse valgevenelastele, kes töötavad vähem kui poole kalendriaastast ja ei ole registreeritud töötuna.

Seadus puudutab umbes 430 000 inimest.

Sel kuul varem toimunud meeleavaldus pealinnas Minskis tõi kohale enam kui 2000 inimest, mis oli väidetavalt suurim opositsiooni kogunemine riigis viimase viie aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles