Lõuna-Korea: Kim Jong-un tellis venna tapmise (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam ja Kim Jong-un.
Kim Jong-nam ja Kim Jong-un. Foto: Shizuo Kambayashi, Wong Maye-E/AP/Scanpix

Lõuna-Korea luureagentuur teatas, et Kim Jong-nami tapmise tellis Kim Jong-un ja selle korraldasid kaks Põhja-Korea ministrit, vahendab CNN.

Souli parlamendisaadikud, kes edastasid riigi luureagentuuride ametnike briifingute informatsiooni, sõnasid, et Põhja-Korea välisministeerium ja julgeolekuministeerium palkasid ühe Kimi tapnud naise.

«Kim Jong-nami mõrv oli süstemaatiline terror, mille tellis Kim Jong-un,» ütles Lõuna-Korea parlamendisaadik Kim byung-kee telepöördumises. «Operatsioon viidi läbi kahe palgamõrvarühmituse ja ühe varurühma kaasabil.»

Kim Jong-namile lähenes 13. veebruaril Kuala Lumpuri lennujaamas kaks naist, kui ta oli parajasti liikumas Macausse suunduva lennuki pardale.

Kim suri 20 minutit hiljem teel haiglasse, Malaisia uurimisrühma väitel olid naised rünnanud teda VX-i närvimürgiga.

Kolm kahtlusalust on võetud vahi alla, neist kaks Indoneesiast ja Vietnamist pärit naist, kes sattusid Kimi rünnates ka lennujaama turvakaamera salvestisele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles