Riigiduuma väliskomisjoni esimees sooviks Vene-Eesti suhete paranemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Slutski.
Leonid Slutski. Foto: Alexander Natruskin/Sputnik/Scanpix

Vene parlamendi väliskomisjoni esimees Leonid Slutski avaldas lootust Venemaa ja Eesti suhete paranemiseks ning kutsus üles tihendama kahe riigi parlamentide omavahelist koostööd, edastas Interfax.

«Rääkides kahepoolsetest suhetest, väljendaksin ma õrna lootust, et need võiks liikuda paranemise suunas,» ütles Slutski täna ajakirjanikele.

Tema sõnul on Eesti parlamendisaadikutega vajalik arutada ühist huvi pakkuvaid teemasid, mitte neid küsimusi, mis tekitavad erimeelsusi, edastas Interfax Slutski sõnu. Lisaks võiks Vene riigiduuma ja Eesti riigikogu komisjoni pidada ühisistungeid ja vahetada delegatsioone, lisas ta.

«Samal ajal, olgugi meil mõnes küsimuses ühesugused sümpaatiad ning vahest sarnased kui isegi mitte samad seisukohad rahvusvahelistes suhetes, pahandavad meid ikkagi sellised asjad nagu Okupatsioonide muuseum Tallinnas ning mittekodanikud ja seda ka Lätis, samas kui rahvusvahelises õiguses sellist mõistet ei eksisteeri,» rääkis Slutski.

Kõiki neid küsimusi tuleb omavahel arutada ja selleks on vaja kohtumisi, lisas riigiduuma väliskomisjoni esimees.

Slutski ütles juba oktoobris, pärast riigiduuma valimisi, et Venemaa parlament võib Eesti-Vene piirilepingu ratifitseerida veel samal aastal, kuid konkreetseid samme selles suunas Vene parlamendis pole tehtud. Riigikogus on piirilepe esimese lugemise läbinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles