Trumpilt on sel nädalal oodata uut reisikeeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump eelnõud allkirjastamas.
Donald Trump eelnõud allkirjastamas. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Donald Trump peaks ülehomme allkirjastama uue versiooni kohtus tõkestatud reisikeelust, vahendab The Independent.

Anonüümseks jäänud Trumpi valitsuse vanemametnik sõnas Associated Pressile, et uus immigratsiooni piirav seaduseelnõu allkirjastatakse sel nädalal.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi uus immigratsiooniseadus allkirjastatama eelmisel nädalal, kuid Valge Maja kõneisiku Sean Spiceri sõnul viivitas president seaduseelnõuga, et kindlustada selle sujuv jõustumine.

Enne riigikohtunike kehtestatud keeldu nägi eelmine eelnõu ette USA põgenikeprogrammi peatamist 120 päevaks ja keelustas Süüria põgenike vastuvõtmise määramata ajaks. Lisaks sellele seadis eelnõu ajutiselt riiki sisenemise keelu ka Iraagist, Süüriast, Iraanist, Liibüast, Somaaliast, Sudaanist ja Jeemenist pärit isikutele.

Uut seaduseelnõud on nimetatud eelmise keelu viimistletumaks versiooniks.

Valge Maja nõunik Stephen Miller ütles möödunud nädalal Fox Newsile, et uuel seadusel on võrreldes varasemaga väiksed tehnilised erinevused, kuid selle poliitiline tulem jääb samaks.

Miller lisas, et uues seaduses võetakse arvesse juriidilist vastukaja, mis eelneva seaduse keelustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles