Kiire pettumine: saksa pere pidas Siberis vastu vaid paar kuud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata väidetavalt häirivast immigrandisõbralikkusest ja kombelõtvusest osutus Saksamaa Martensite perele siiski meeldivamaks kui sünnikodu Siber.
Hoolimata väidetavalt häirivast immigrandisõbralikkusest ja kombelõtvusest osutus Saksamaa Martensite perele siiski meeldivamaks kui sünnikodu Siber. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Detsembris protestiks Saksamaa kombelõtvuse ja avatud uste poliitika vastu Siberisse kolinud kümnelapseline saksa pere on kuulu järgi Venemaalt juba lahkunud.

Möödunud kuul rääkis 45-aastane Eugen Martens, et esitas oktoobris avalduse Venemaa repatrieerimisprogrammile ning detsembris kolis abikaasa ja lastega elama Novosibirski oblastisse Kõštovka külla.

Nii Martens kui tema abikaasa Louisa olid sündinud Omski oblastis. Rahvuselt on mõlemad sakslased ning 1990ndate algul kuulusid nende sadade tuhandete hulka, kes kasutasid endistelt Nõukogude aladelt Saksamaale suundumise õigust.

Detsembris tagasikolimisega Vene uudistesse jõudnud Martens rääkis toona, et sünnimaale otsustas ta naasta seetõttu, et talle ei istunud Saksamaa seksuaalne kõikelubavus ja pagulaste sissevool.

Perekonna tuttavate sõnul lendasid Martensid Novosibirskist tagasi Saksamaale 24. veebruaril. Kohalikud võimud kinnitasid, et perele eraldatud maja Kõštovkas on juba mitmeid päevi olnud tühi. Martensite naasmise põhjuste kohta infot avalikkuse ette jõudnud pole.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles