Terroristid raiusid saksa pensionäril pea maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristide tapetud Jurgen Kantner aastal 2009.
Terroristide tapetud Jurgen Kantner aastal 2009. Foto: MUSTAFA ABDI/AFP/SCANPIX

Terrorirühmitisega Islamiriik (ISIS) seotud Filipiinide grupeering Abu Sayyaf raius pea maha 70-aastasel sakslasest pensionärist pantvangil pärast seda, kui tähtaeg tema vabastamiseks nõutud lunaraha jaoks möödus.

Võimud teatasid, et Jurgen Gustav Kantner mõrvati kohaliku aja järgi kell pool neli pühapäeval. Abu Sayyaf oli videopöördumistes juba varem ähvardanud sakslast tappa, süüdistades samas valitsust katsetes teda läbirääkimiste asemel jõuga päästa.

Kohaliku meedia teatel nõuti tema vabastamise eest 30 miljonit peesot (üle 580 000 euro), kuid kõnelused terroristidega jäid soiku. Eile väljastas rühmitis uue video, milles näitab Kantneri hukkamist. Valitsus on sakslase surma kinnitanud.

Kantner rööviti mullu novembris, kui ta seilas koos abikaasaga Filipiinide ranniku lähedal oma jahiga. Abikaasa Sabine Merz sai röövi käigus surma, väidetavalt üritas ta ründajatele relvaga vastu hakata. Sama paari röövisid aastal 2008 Somaalia piraadid, kes hoidsid neid pantvangis 58 päeva.

Abu Sayyaf on olnud tegev alates 1990ndatest aastatest, rühmitise peamiseks erialaks on merepiraatlus. Aastal 2014 vandus grupeering truudust ISISele, pärast mida on sagenenud meemeeste röövimised ja lunarahanõuded. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles