Endine Leedu ohvitser mõisteti süüdi spionaažis Venemaa heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

Šiauliai kohus mõistis täna endise Leedu ohvitseri ja Vene kodaniku Sergei Moissejenko (66) süüdi spionaažis ja suures koguses laskemoona, lõhkeaine ja granaatide ebaseaduslikus omamises.  

Teda karistatakse kümne aasta ja kuue kuu pikkuse vabadusekaotusega, ütles kohtu esindaja Vytautas Joncas.

Endisele Leedu lennuväebaasi ohvitserile kapten Sergejus Pusinasele mõisteti viieaastane vangistus.

Kohtu teatel kogus Pusinas 2012.–2014. aasta lõpuni Moissejenkole teavet Leedu relvajõududest, NATO õhuturbemissioonist, sõjataristust, sõjaoperatsioonidest Afganistanis ning luurelennukite lendudest ja võimalikest paiknemiskohtadest.

Vene luure sai koopiaid Leedu kaitseministeeriumi dokumentidest ja mõnede Leedu õhuväebaasis tegutsevate ohvitseride toimikutest. Osad neist olid salastatud.

Sama süüasja kohtualune Leedu kodanik Ainas Kazlauskas tunnistati süüdi laskemoona, lõhkeaine ja käsigranaadi ebaseaduslikus omamises ning talle mõisteti tingimisi kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus. Spionaažis teda ei süüdistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles