Trump: leketes on süüdi Barack Obama (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump väitis intervjuus telekanalile Fox, et tema meeskonda puudutavate infolekete ja meeleavalduste taga on tema eelkäija Valges Majas Barack Obama. 

Trumpilt küsiti: kas ta usub, et meeleavalduste põhjusi võib otsida Barack Obamas ning kui jah, kas pole see siis mitte vaikiva koodeksi rikkumine?

«Ei, ma arvan, et ta on selle taga. Ma arvan, et see on poliitika, nii see juba on,» vastas Trump.

Seejärel võttis president teemaks tema esimest ametisoldud kuud saatnud meeleavaldused. «Kunagi ei tea, mis täpselt kulisside taga toimub. Teil on õigus või väga tõenäoliselt õigus – aga kunagi ei tea,» rääkis president.

Seejärel jätkas ta: «Ei, ma arvan, et president Obama on selle taga, sest tema inimesed on igal juhul selle taga. Ning võimalik, et mõned lekked tulevad sellelt grupilt – mis on väga tõsine asi, kuna mõjub väga halvasti rahvuslikule julgeolekule.»

Trump lisas, et samas on see kõik poliitika. «Ning ilmselt see jätkub,» prognoosis ta.

Ühtegi tõendit Trump oma väidete kohta ei esitanud. Varem on ta süüdistanud, et Obama meeskond lekitas meediale infot tema kõnedest Mehhiko ja Austraalia riigijuhtidele. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles