Macroni meeskonna väitel keskenduvad Vene rünnakud tema isikule

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macroni sõnul ei saa Sputnikus ilmunud jutud tema homoarmukesest tõele vastata juba seetõttu, et abikaasa Brigitte on tema kõrval ööpäevaringselt.
Emmanuel Macroni sõnul ei saa Sputnikus ilmunud jutud tema homoarmukesest tõele vastata juba seetõttu, et abikaasa Brigitte on tema kõrval ööpäevaringselt. Foto: Christophe Petit Tesson / AP / Scanpix

Kui uskuda praegu Prantsusmaa presidendivalimiste lõppvooru tõenäoliseks võitjaks peetava Emmanuel Macroni kampaaniameeskonda, üritab Venemaa tema edu kahjustada ja paremäämuslast Marine Le Peni aidata.

Macroni kampaaniajuhi Richard Ferrandi sõnul sattusid küberrünnaku alla nende liikumise «En Marche!» kirjakastid ja andmebaasid. «Me oleme tunnistajaks välisjõu koordineeritud rünnakule destabiliseerida presidendivalimiste kandidaati,» kirjutas ta ajalehes Le Monde.

Ferrandi sõnul paistab klaar, miks on Le Peni ja vabariiklaste kandidaati François Filloni rünnakutest säästetud. «On selge, et paremäärmuslaste ja parempoolsete kandidaate nähakse Venemaal üsna heas valguses, samas kui meie kutsume üles tugevale Euroopale,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles