Prantsusmaa presidendikandidaat süüdistusest: see on poliitiline mõrv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Fillon ja tema abikaasa Penelope.
François Fillon ja tema abikaasa Penelope. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa konservatiivse Vabariiklaste erakonna presidendikandidaadi François Filloni sõnul esitatakse talle seoses korruptsioonijuhtumiga süüdistus

Filloni tabanud etteheited puudutavad tema perekonda. Väidetavalt maksis mees oma abikaasale ja lastele Prantsuse parlamendi raha eest palka töö eest, mida nood tegelikult ei teinud. Skandaal on konservatiivide kandidaadi Walesis sündinud abikaasa Penelope järgi ristitud Penelopegate’iks.

«Ma ei loobu, anna alla ega taandu,» ütles Fillon tänasel pressikonverentsil, kui temalt küsiti presidendikampaania jätkamise kohta.

Fillon süüdistas meediat lintšimises. «Algusest peale pole mind koheldud nagu kõiki teisi, kes õigussüsteemiga silmitsi seisavad,» ütles Fillon, kes ütles, et ta on poliitilise mõrva ohver. «Nad ei tapa üksnes mind, vaid Prantsuse presidendivalimisi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles