Juncker tunnistas kaitsekulude tõstmise vajalikkust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker eile enne ühenduse tulevikustsenaariumite tutvustamist.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker eile enne ühenduse tulevikustsenaariumite tutvustamist. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / Scanpix

Kui Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker leidis hiljutise Müncheni julgeolekukonverentsi ajal, et eurooplased ei tohiks alluda USA survele tõsta oma kaitsekulusid, siis eile Brüsselis väljendas ta end mõnevõrra teisiti.

«On täiesti selge, et ELi riigid peavad oma kaitse-eelarveid suurendama,» kinnitas Juncker eile Brüsselis europarlamendi ees, kui tutvustas oma alluvate kätetööd, «ELi tuleviku valget raamatut» ehk analüüsi ELi tuleviku teemadel.

Euroopa Komisjoni juht lisas kohe aga ka märkuse, et ainult kaitsekuludega maailmarahu ei taga, vaja on toetada ka teisi valdkondi. «Stabiilsus ei sõltu ainult sõjalisest poolest, vaid ka võitlusest kliimamuutuste vastu,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles