Levada uuring: venelastes tekitavad enim uhkust võit Suures Isamaasõjas ja Krimmi annekteerimine (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed Krimmis 2014. aasta märtsis annekteerimise aegu.
Vene väed Krimmis 2014. aasta märtsis annekteerimise aegu. Foto: GENYA SAVILOV/AFP/Scanpix

Levada keskuse küsitlusest selgus, et Krimmi annekteerimine on venelaste jaoks üks suuremaid uhkuseallikaid.

Uuringus osalenud venelastest teatas 43 protsenti, et neis tekitab uhkust Krimmi tagasisaamine, ning vaid üks sündmus täitis nende südameid suurema rõõmuga – Suure Isamaasõja võitmine. Seda sündmust pidas uhkuseallikaks 83 protsenti vastanuist.

Levada keskuse uuringust selgus veel, et venelased tunnevad uhkust vene kirjanduse (36 protsenti), Nõukogude Liidu tööstusliku võimsuse (35 protsenti), kodumaise teaduse (32 protsenti), hiilgava Vene armee (26 protsenti) ja kõrge vene moraali (23 protsenti) üle. 18 protsenti toetas allikana Vene presidendi Vladimir Putini edu riigi stabiliseerimisel ning majanduse kasvuteele pööramisel.

Levada keskus uuris vastajate käest ka seda, mis tekitab neis häbi ja pettumust. Seda pingerida juhtis lõppematu vaesus riigis (54 protsenti), järgnesid Nõukogude Liidu lagunemine (33 protsenti). 24 protsenti küsitluses osalenutest häiris barbaarsus, ebaviisakus ja austuse puudus, mida inimesed üksteise vastu välja näitavad.

Küsitluses osales ligi 1600 venemaalast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles