Europarlament võttis Le Penilt saadikupuutumatuse ära (40)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP/Scanpix

Euroopa Parlamendi saadikud otsustasid täna Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde ridadesse kuuluvalt Marine Le Penilt saadikupuutumatuse ära võtta.

Üleeile oli otsus saanud europarlamendi õigusasjade komisjoni toetuse ning täna toimus küsimuse üle europarlamendi plenaaristungil hääletus.  

Le Pen oli 2015. aasta detsembris oma Twitteri-kontole pannud üles fotosid äärmusühenduse Islamiriik (ISIS) vägivallast. Täpsemalt laadis ta sinna kolm häirivat fotot, nende hulgas pildi USA ajakirjaniku James Foley' pea maharaiumisest.

Le Pen, kel on Twitteris üle 830 000 jälgija, adresseeris säutsud ühele Prantsuse teleajakirjanikule, kes oli võrrelnud tema erakonda džihadistliku rühmitusega Islamiriik.

Prantsuse võimud algatasid juhtumi suhtes uurimise ning seni oli saadikupuutumatus Le Peni süüdistuste esitamise eest kaitsnud ning ta oli saanud keelduda vastamast Nanterre'i politseiuurijate küsimustele. Üks Le Peni abidest on siiski juba vägivaldsete piltide levitamise eest uurimise alla antud.

Vägivaldsete piltide avaldamise eest võib teatud tingimustel mõista karistuseks kuni kolmeaastase vangistuse ja 75 000 euro suuruse rahatrahvi.  

Le Pen ütles täna, et puutumatuse äravõtmine on katse peatada teda kui Prantsuse presidendikandidaati.

Kommentaarid (40)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles