Kiiev: Putin ja Porošenko pidasid kaks tulutut telefonivestlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko ja Vene riigipea Vladimir Putin pidasid veebruaris kaks tulutut telefonivestlust Ida-Ukraina sõja teemal, teatas Kiiev täna varem avalikustamata ettevõtmisest.

Porošenko pressiteenistuse teatel leidsid harukordsed kontaktid aset ajal, mil sõjategevus Ukraina valitsusvägede ja Venemaa toetusel tegutsevate võitlejate vahel ägenes.

«Kuna kõnelused olid tulutud, ei tehtud nende kohta eraldi avaldust,» ütles pressiteenistus.

Veebruari algul hoogustunud lahingutes, mis keskendusid valitsusvägede käes oleva Avdijvka linna ümbrusse, sai surma 35 inimest.

Ukraina konflikt on nõudnud ligi kolme aastaga 10 000 inimese elu, kuid Putini ja Porošenko kontaktid on selle aja jooksul üha harvemaks jäänud. Harilikult kohtutakse 2015. aasta veebruari rahulepet vahendanud Saksamaa või Prantsusmaa liidrite juuresolekul.

Veebruarikuiste kõneluste kohta ei ole teada, kumb pool need algatas. Ukraina ütles, et vestlust aitasid kooskõlastada Prantsuse ja Saksa liidrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles