Europarlament tahab nõuda ameeriklastelt viisasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alex Milan Tracy/Sipa USA/Scanpix

Euroopa Parlament tahab kehtestada Ameerika Ühendriikide kodanikele viisanõude, kuni USA ei luba viiele Euroopa Liidu riigile viisavaba režiimi.

Vastav mittesiduv resolutsioon võeti vastu täna ning selle järgi on Euroopa Komisjonil seaduslik kohustus rakendada meetmeid ajutiste viisatingimuste kehtestamiseks USA kodanikele järgmise kahe kuu jooksul.

Iga samm viisatingimuste kehtestamiseks USAle peaks saama heakskiidu ELi liikmesriikidelt. Protsess võib aega võtta aastaid.

«Bulgaaria, Horvaatia, Küprose, Poola ja Rumeenia kodanikud ei saa senini USAsse ilma viisata minna, samas kui USA kodanikud saavad seda teha kõigisse ELi riikidesse,» teatas parlament avalduses.

Euroopa Komisjon peaks viisavaba režiimi tühistama 12 kuuks, seisab dokumendis.

ELi migratsioonivolinik Dimitris Avamopoulos on resolutsiooni heaks kiitnud ja jätkas ka oma viimase USA visiidi ajal jõupingutusi saavutamaks Washingtoniga täielik viisavabadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles