Türgi minister tühistas protestiks visiidi Saksamaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekir Bozdag.
Bekir Bozdag. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix

Türgi justiitsminister Bekir Bozdağ tühistas neljapäeval visiidi Saksamaale seoses sealsete võimude otsusega keelata meeleavaldus Türgi presidendi volituste suurendamise toetuseks.

Bozdağ pidi suunduma Saksamaale neljapäeva õhtul ning kohtuma Türgi kogukonnaga Lääne-Saksamaal Gaggenaus ning samuti oma Saksa ametivennaga.

«Kohtumine (Saksa justiitsministriga) jääb ära. Ma naasen Türki,» ütles Bozdağ Strasbourgis tehtud avalduses.

Gaggenau võimud tühistasid kokkuleppe organisatsiooniga Euroopa-Türgi Demokraatide Liit (UETD) meeleavalduse korraldamiseks, tuues põhjuseks ruumipuuduse.

Bozdaği sõnul oli Saksa võimude otsus vastuvõetamatu.

Samuti keelustati UETD üritus Kölnis pühapäeval, kui seal pidi rahvahulgale esinema Türgi majandusminister Nihat Zeybekçi.

Türgi välisministeerium edastas Saksa suursaadikule protesti

Türgi valitsus kutsus neljapäeval välja Saksa suursaadiku, et avaldada protesti seoses Saksamaa otsusega keelata riigis mitu meeleavaldust Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani toetuseks, teatas diplomaatiline allikas.

«Meie rahulolematus ja meie reageering nendele arengutele edastati personaalselt Saksa suursaadikule, kes kutsuti täna õntul (välis)ministeeriumi,» ütles anonüümsust palunud Türgi kõrge ametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles