Allikad: Juppé on valmis Prantsusmaa presidendiks kandideerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alain Juppé.
Alain Juppé. Foto: NICOLAS TUCAT/AFP/SCANPIX

Endine Prantsuse peaminister Alain Juppé on valmis parempoolsete kandidaadina presidendivalimistega liituma, kui korruptsioonisüüdistuse saanud François Fillon peaks välja langema, ütles reedel üks Juppé leeri esindaja.

«Juppé ei keeldu, kui kõik tingimused on täidetud – François Fillon peab ise otsustama taanduda ning parempoolsete ja tsentristide leer peavad tema taha ühinema,» ütles allikas.

Fillon (62) seljatas Juppé (71) novembris toimunud vabariiklaste eelvalimistel. Pärast seda naasis Juppé Bordeaux` linna meeri kohale.

Filloni süüdistatakse parlamendiliikmena abikaasa ja laste abidena tööle võtmises ja neile kopsaka palga maksmises, kuigi mingit tööd nad ei teinud. Kandidaat teatas sel nädalal, et talle esitatakse väidetava juhtumiga seoses ametlik süüdistus.

Politsei otsis eile Pariisis asuva Filloni residentsi läbi ning kandidaadi toetajate arv väheneb.

Prantsuse presidendivalimiste esimene voor toimub 23. aprillil ja teine 7. mail. Küsitlused näitavad, et teise vooru jõuavad paremäärmuslane Marine Le Pen ja tsentrist Emmanuel Macron. Fillon oli enne skandaali puhkemist küsitlustes esinumber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles