Usbekistani lasteaed – päeval lastepeks, öösel bordell (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Alexey Malgavko/Sputnik/Scanpix

Usbekistani võimud on teatanud juurdluse algatamisest riigi lasteaia kohta, mille töötaja peksab videosalvestisel lapsi ja ähvardab neid noaga, lisaks levivad kuuldused, et öösiti tegutseb seal bordell, vahendab Radio Free Europe / Radio Liberty.

Usbekistani riigimeedia teatas, et turvakaamera salvestis pärineb Surxondaryo vilajeti lõunaosas asuvast lasteaiast N10.

Väidetavat lastevastast vägivalda kujutav video pärineb eelmise aasta 18. novembrist ning seal näeb naist, kes karistab lapsi, kes ei suutnud luuletusi pähe õppida. Lisaks süüdistab ta lapsi vanematele lasteaias toimuvast kaebamises.

«Ma ei öelnud neile midagi, tädi,» kostab nutva lapse hääl.

Kuid naine jätkab lapse noaga ähvardamist samal ajal kui kaks kõrvalseisvat õpetajat naeravad ja lükkavad lapsi noaga naise suunas.

Lisaks näitas Surxondaryo kohalik televisioon ülesvõtteid suudlevast mehest ja naisest ning väitis, et lasteaeda kasutatakse öösiti bordellina.

Usbeki meedia väitel rentisid kaks lasteaia valvurit asutuse ruume paarikestele, kes vajasid paariks tunniks tuba. Rapot lisas, et mõned lasteaia naistöötajad tegutsesid ka prostituutidena.

Kaks meest tunnistasid Surxondaryo televisioonis, et pakkusid tuba paaridele, kes vajasid paariks tunniks kohta.

Riigimeedia väitel ei ole N10 Surxondaryo ainus lasteaed, kus toimub lasteahistamine ja ruumide väärkasutus. Väidetavalt on sarnast tegevust salvestatud turvakaameratele ka kahes teises vinajeti lasteaias.

Asutuste juhatajad eitasid riigitelevisioonis antud intervjuudes, et on asjast teadlikud ja süüdistasid tegevuses töötajaid.

Salvestised on tekitanud usbekkide seas pahameeletormi, kes nõuavad nüüd riigi kõikidesse lasteaedadesse turvakaamerate paigutamist.

Lisaks on kutsunud kohalikud üles karmi käega karistama Surxondaryo kolmes lasteaias toimunus süüdistatavaid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles