Navalnõi: Medvedev on osa korruptiivsest võrgustikust (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: Dmitri Astakhov/TASS/Scanpix

Vene peaminister on maalinud endast pildi kui liberaalsest ja korruptsioonivastasest poliitikust, kuid nüüd süüdistab opositsiooniliider Aleksei Navalnõi teda ulatuslikus korruptiivses skeemis, vahendab Radio Free Europe / Radio Liberty.

Eile internetis avaldatud uurimuses süüdistab Navalnõi Medvedevit heategevus- ja mittetulundusühingute kasutamises, et koguda annetusi oligarhidele ja riigipankadele, kes suunavad selle edasi kalli vara ostmiseks.

Navalnõi sõnul on tegu puhta altkäemaksuga: «Ainsad «abisaajad» on Medvedev ja tema perekond.»

Selgitava videoga raport väidab, et erinevate fondide kaudu on Medvedevi lähedaste kontrollitud organisatsioonidesse suunatud vähemalt 70 miljardit rubla. Väidetavalt kuuluvad nende investeeringute hulka villad, eliitelamud, kinnisvarapinnad, jahid ja viinamarjaistandused Venemaal ja mujal.

«Selle vara omanikule on pea võimatu jälile saada, kuna heategevusorganisatsioonide nimele registreerituna ei kuulu nad õieti kellelegi. Medvedevi vara haldavad ta sõbrad, koolikaaslased ja usaldusisikud,» väidab Navalnõi juurdluses.

Ta nimetas Medvedevit Venemaa üheks rikkaimaks inimeseks ja üheks kõige korrumpeerunumaks bürokraadiks.

Medvedevi kabinet lükkas väited ümber poliitilise mudaloopimise ja propagandana.

Vaata videot siit:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles