Vene välisministeerium süüdistas USA vägesid provokatiivsuses (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.
Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova. Foto: Pavel Golovkin / AP / Scanpix

Balti riikidesse ja Poolasse saabunud USA väed osalevad provokatiivses tegevuses, väitis Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.

«Meil ei jäänud märkamata, et äsja Poolasse ja Balti riikidesse saabunud USA väed on suutnud silma paista osalemisega Vene-vastase fookusega ajalooliste aktsioonides,» teatas Zahharova ministeeriumi veebisaidil avaldatud kommentaarides. Ta viitas Ühendriikide sõdurite osalemisele Poola kommunismi-vastaste põrandaaluste mälestustseremooniates.

«Teine näide samast seeriast on USA ja Eesti sõdurite jalgsirännak Narva, mis lõppes demonstratiivse pildistamisega meie pool piiri asuva Ivangorodi kindluse taustal,» lisas Zahharova.

«Me oleme veendunud, et sellised kaheldava väärtusega tegevused heidavad varju USA ja Nõukogude Liidu ühisele natsismi-vastasele võitlusele ajaloos,» märkis Vene välisministeeriumi esindaja. «Oleks parem, kui selle asemel, et osaleda selliste propagandakampaaniates, leiaksid ameeriklased võimaluse austada oma liitlaste mälestust Hitleri-vastases koalitsioonis, kes langesid päästes Euroopat pruunist katkust.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles