Erdoğan süüdistas Saksamaad terrorismi mahitamises (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan
Türgi president Recep Tayyip Erdogan Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas reedel Saksamaad terrorismi mahitamises ja sellele kaasa aitamises ning väitis, et sel nädalal Türgis terrorismisüüdistuste alusel vahistatud ajakirjanik oli Saksa agent.

«Nad tuleks anda terrorismi mahitamise ja sellele kaasaaitamise eest kohtu alla,» ütles Erdoğan Istanbulis, kritiseerides Saksa võime, kes on lubanud Türgis keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) liidritel kõnekoosolekuid pidada, ent on keelanud meeleavaldused, kus Türgi ministrid kavatsesid Saksa türklaste kogukonna ees kampaania teha.

Kolm Saksa linna on teatanud viimastel päevadel Türgi valitsuse plaanitud meeleavalduste tühistamisest enne 16. aprilli referendumit Türgi presidendi volituste suurendamise üle.

Türgi kohus andis esmaspäeval korralduse võtta 14. veebruaril vahistatud Saksa ajalehe Die Welt ajakirjanik Deniz Yüceli ametlikult vahi alla kuni talle esitatakse süüdistused terroristlikus propagandas ja viha õhutamises ning korraldatakse kohtuprotsess.

Saksa välisministeerium kutsus teisipäeval vastuseks Yüceli vahistamisele välja Berliinis resideeruva Türgi suursaadiku, et esitada talle protest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles