Mehhiko poliitik ronis üle müüri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Christian Torres/AP/Scanpix

Mehhiko poliitik ronis üle USAd ja Mehhikot eraldava piiritara näitamaks, et Donald Trumpi plaan ehitada piirile müür on absurdne, vahendab The Independent.

Querétaro osariiki esindava Braulio Guerra sõnul oli tara ületamine lihtne, kuid piirimüüril on tema sõnul teised ohud: «Inimõigused, põhimõtted ja väärikus ei ole läbiräägitavad.»

Trump allkirjastas jaanuaris seaduseelnõu, et alustada «hädavajaliku» müüri ehitamisega.

Eksperdid hoiatasid, et selle ehitamine ohustaks 111 loomaliiki ja põhjustaks hiiglasliku keskkonnakatastroofi.

Guerra sõnul oleks müür absurdne ja mittevajalik raiskamine.

Trump on korduvalt rõhutanud, et müüri eest hakkab maksma Mehhiko, kuid president Enrique Peña Nieto sellega ei nõustunud.

Pea kaks kolmandikku ameeriklasi on müüri ehitamise vastu ja 70 protsenti kodanikest usub, et lõpuks peab selle eest maksma ikkagi USA.

Trumpi väitel langeksid müüri ehitamise kulud märgatavalt, kui tema selle eest vastutama määrata. Sisejulgeolekuministeeriumist lekkinud raporti kohaselt läheks müür maksma 19 miljardit eurot ja selle ehitamine võtaks enam kui kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles