Trump süüdistab Obamat oma kõnede pealtkuulamises, Obama eitab kategooriliselt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump ja Obama Trumpi inauguratsioonipäeval.
Trump ja Obama Trumpi inauguratsioonipäeval. Foto: J. Scott Applewhite/SIPA/Scanpix

President Donald Trump väitis, et Barack Obama kuulas pealt tema telefonikõnesid, kuid ei pakkunud mingitki tõestust, vahendasid uudisteagentuurid. Obama kõneisik lükkas süüdistused ümber.

USA endise presidendi Barack Obama kõneisiku sõnul on president Donalt Trumpi tänased süüdistused, et Obama lasi mulluse presidendikampaania ajal tema telefone pealt kuulata, «puhas vale».

Obama kõneisik Kevin Lewis ütles, et ei president Obama ega üksi Valge Maja ametnik pole andnud korraldust pealt kuulata Trumpi telefone ega ühegi teise USA kodaniku telefone, vahendab BBC.

USA president Donald Trump süüdistas laupäeval Barack Obamat et ta lasi mulluse presidendikampaania ajal tema telefone pealt kuulata; Trump ei esitanud süüdistuse toetamiseks seoses mingeid tõendeid.

President Trump tegi avalduse mitmes Twitteri postituses, kus säutsus: «Kohutav! Äsja avastasin, et Obama oli enne minu võitu Trump Towerisse lutikad pannud. Midagi ei leitud! See on makarthism!»

Hiljem lisas Trump: «Kas ametis oleval presidendil on lubatud enne valimisi presidendikampaaniat pealt kuulata? Kohus eitas seda varem. Uus madalseis!»

«Ma pakun, et hea advokaat suudaks faktist, et Obama mu telefoni oktoobris, enne valimisi, pealt kuulas, teha hiilgava asja!»

Lisaks nimetas Trump Obamat haigeks inimeseks.

Hoolimata süüdistuste tõsidusest ei pakkunud Trump mingit tõestust, et oma väiteid kinnitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles