Mehhiko politsei vabastas 31 kurjategijate vangistatud kuubalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Getty Images

Mehhiko föderaalpolitsei vabastas 31 Kuuba kodanikku, keda relvastatud mehed Riviera Maya turismipiirkonnas asuvas majas vangis hoidsid, teatasid laupäeval võimuesindajad. Vabastatute seas oli üheksa naist.

Ühendriikidesse pürgivate Kuuba sisserändajate sõnul nõudsid kurjategijad raha, mida neil polnud anda.

Mehhikos peatavad relvastatud kurjategijad tihtipeale illegaalsete immigrantide rühmi, kelle perekondadelt hakatakse raha välja pressima.

Mehhiko siseministeeriumi teatel toimetati kuubalased prokuratuuri, kus nad suunatakse meditsiinilisele ülevaatusele ja saadetakse seejärel riigist välja.

USA president Donald Trump on öelnud, et Mehhiko kaudu saabuvad ebaseaduslikud sisserändajad kujutavad tõsist ohtu Ühendriikide riiklikule julgeolekule.

Trump avaldas teisipäeval kongressile peetud kõnes arvamust, et sisserändepoliitika karmistamine aitaks märkimisväärselt ameeriklaste töötust vähendada ja siseriiklikku turvalisust parandada.

Trump võttis jutuks ka Mehhiko piirile kavandatava müüri, mille ehitamine algab tema sõnul veel lähiajal. Riigipea lubas veelgi tõhustada võitlust kuritegevuse ja uimastitega.

«Jõustades lõpuks oma migratsiooniseadused tõstame ameeriklaste sissetulekut, aitame töötuid ja säästame miljardeid dollareid. Ühtlasi muudame oma riigi turvalisemaks kõikidele selle elanikele,» rääkis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles