ÜRO: Põhja-Süürias on lahingute eest pagenud 66 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema lastega Al-Babi linnas.
Ema lastega Al-Babi linnas. Foto: NAZEER AL-KHATIB/AFP/Scanpix

Süüria põhjaosas kahel rindel käivate lahingute tõttu on sunnitud kodunt põgenema 66 000 inimest, ütles ÜRO humanitaarabiagentuur (OCHA).

«See arv sisaldab ligi 40 000 inimest Al-Babist ja selle lähedal asuvast Tadufi linnast ning 26 000 inimest Aleppo provintsi põhjaosast, Al-Babist itta jäävatest küladest,» ütles OCHA.

Mässulised vallutasid Türgi vägede toel mitu kuud kestnud lahingute tulemusena 23. veebruaril äärmusrühmituselt Islamiriik (IS) Al-Babi linna.

OCHA andmetel põgenes sealt 39 766 inimest põhja, teiste mässurühmituste kontrolli all olevatele aladele ning džihadistidest maha jäänud rohkete lõhkekehade tõttu ei saa nad kodukohta tagasi tulla.

Alates 25. veebruarist on OCHA andmetel pagenud Al-Babist itta jäävatelt aladelt vägivalla eest veel 26 000 inimest. Selles piirkonnas on Süüria valitsusväed pealetungil IS-i džihadistidele.

Paljud neist põgenikest on leidnud varjupaiga Manbiji linna ümbruses, mis on USA toetatava kurdide ja araablaste alliansi Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) käes,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles