Filipiinidel leiti hukatud Saksa kodaniku surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Kantner.
Jürgen Kantner. Foto: MUSTAFA ABDI/AFP/SCANPIX

Filipiinidel poolt pea maharaiumise teel hukatud eakama Saksamaa kodaniku surnukeha on lõpuks leitud.

Islamiriigile truudust vandunud pantvangistamisega tegelev terrorivõrgustik Abu-Sayyaf tappis 70-aastase Jürgen Kantneri eelmisel nädalal pärast seda, kui lunarahanõuet 30 miljonile peesole (600 000 dollarit) ei rahuldatud.

Sõjaväeametnike teatel leidsid mereväelased Kantneri surnukeha eile õhtul äärmuslaste lõunapoolse kantsi Sulu saare juurest.

«Filipiinide valitsus väljendab sügavat kaastunnet, kuid lubab vastata härra Jürgen Kantneri surnukeha avastamisele,» sõnas president Rodrigo Duterte kõneisik.

Viimaste päevade jooksul on riigi sõjaväelaste ja Aby-Sayyafi vahel toimunud mitmeid kokkupõrkeid, milles on hukkunud 29 riigiväelast ja 14 äärmuslast.

Filipiinide valitsus teeb koostööd Saksa saatkonnaga Kantneri säilmete matmisele toimetamiseks.

Kantneri jaht leiti 7. novembril Filipiinide lõunaosas hulpimast, mehe naine Sabine Merz oli vastuhaku üritamise tõttu kohapeal maha lastud. Abu-Sayyaf võttis röövimise omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles