USA koalitsiooni õhurünnakutes on hukkunud vähemalt 220 tsiviilelanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosulist põgenevad inimesed.
Mosulist põgenevad inimesed. Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS/Scanpix

USA juhitud koalitsiooni õhurünnakutes Süürias ja Iraagis on ametlikult hukkunud 220 tsiviilelanikku ning mure 750 000 Mosulisse lõksu jäänud inimese pärast aina kasvab, vahendab The Independent.

Inimõigusorganisatsioonid hoiatavad, et tegelik arv võib olla oluliselt kõrgem, monitooringurühma Airwars andmetel on Islamiriigi vastastes rünnakutes hukkunud vähemalt 2400 inimest.

«Me kahetseme tahtmatuid hukkumisi, mis on kaasnenud koalitsiooni püüetega alistada Islamiriik Iraagis ja Süürias ning väljendame sügavat kaastunnet õhurünnakutes hukkunud omastele,» sõnas missioonide kõneisik.

Kõige ohvriterohkem õhurünnak oli 13. jaanuaril Mosulile, milles hukkus Islamiriigi võitlejate maja pommitamise käigus kaheksa tsiviilelanikku.

Pole kindel, kas tegu on sama juhtumiga, mille kohta kohalikud on väitnud, et hukkunuid oli kuni 30.

Mitmed saatuslikud õhurünnakud on toimunud IS-i naftakeskuste vastu, mille käigus on hukkunud naftatankerite juhid ja transporttöölised.

Äärmusrühmitus on tuntud tsiviilelanike inimkilpidena kasutamise poolest, mistõttu tahtmatute surmade arv võib tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles