Trump nõuab uurimust valimiste ajal toimunud «poliitiliste juurdluste» kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

President Donald Trump nõuab Kongressilt 2016. aasta valimiskampaania ajal toimunud «poliitiliselt motiveeritud juurdluste» kohta uurimuse alustamist, sõnas Valge Maja täna.

Valge Maja kõneisik Sean Spicer sõnas avalduses, et potentsiaalselt poliitiliselt motiveeritud juurdlused enne 2016. aasta valimisi on äärmiselt murettekitvad.

«President Donald J. Trump nõuab, et Kongressi julgeolekukomitee vaataks üle ka valitsuse tegevuse Vene mõju uurimisel, et otsustada, kas 2016. aastal toimus võimu kuritarvitamist,» sõnas Spicer.

Eile süüdistas Donald Trump Twitteris Barack Obamat valimiskampaania ajal oma telefoni pealtkuulamises, kuid ei esitanud ka siis mingeid asitõendeid.

«Kui madalale on president Obama laskunud, et pealt kuulata mu telefone väga püha valimisprotsessi ajal. See on Nixon/Watergate. Vilets (või haige) vennike,» kirjutas ta.

Obama kõneisik ütles, et süüdistused on lihtsalt väärad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles