Filipiinide ekspolitseinik seostab presidenti peaaegu 200 tapmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte
Filipiinide president Rodrigo Duterte Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Endine Filipiinide politseinik Arturo Lascanas seostas tänasel senati uurimisel president Rodrigo Dutertet ja tema alluvaid ligi 200 uimastikahtlusaluse tapmisega ajal, mil Duterte oli Davao linnapea.

Lascanase väitel viis Duterte korraldused ellu niinimetatud surmasalk, millesse kuulus ka tema.

Duterte kõneisik Ernesto Abella nimetas Lascanast rikutud ja kallutatud tunnistajaks, sest 2016. aastal eitas ta senati kuulamisel Dutertega seotud Davao surmarühma olemasolu.

Endine Filipiinide politseinik Arturo Lascanas Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix
Endine Filipiinide politseinik Arturo Lascanas Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix Foto: Bullit Marquez/AP

Lascanase tunnistuse kohaselt kuulis ta Dutertet kahel korral ise tapmiskäsku andmas, ülejäänud rünnakud tehti politseiohvitseride käsul, kes väidetavalt täitsid Duterte korraldusi.

Davao on olnud Duterte poliitikukarjääris kesksel kohal pea kolm aastakümmet. Ta oli Davao meer kolmel korral: 1988.-1998. aastani, 2001.-2010. aastani ja 2013.-2016. aastani. Lisaks oli ta selle aselinnapea 1986.-1987. aastani ja 2010.-2013. aastani. 1998.-2001. aastani oli ta Davao 1. ringkonna rahvasaadik parlamendi alamkojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles