Hollande lubas teha Le Peni võidu ärahoidmiseks kõik endast oleneva (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande.
Prantsusmaa president François Hollande. Foto: KAMIL ZIHNIOGLU KAMIL/SIPA/Scanpix

Prantsusmaa eelseisvad presidendivalimised võib võita paremäärmuslaste juht Marine Le Pen, hoiatas praegune riigipea François Hollande, kes lubas teha selle ärahoidmiseks kõik, mis tema võimuses.

Arvamusküsitlused prognoosivad Rahvusrinde juhi Le Peni võitu valimiste avavoorus 23. aprillil. Küsitlused näitavad, et teises valimisvoorus 7. mail kaotaks Le Pen nii tsentristlikule Emmanuel Macronile kui ka konservatiivide kandidaadile François Fillonile.

Prantsusmaa presidendikandidaat marine Le Pen   Foto: ERIC PIERMONT/AFP/Scanpix
Prantsusmaa presidendikandidaat marine Le Pen   Foto: ERIC PIERMONT/AFP/Scanpix Foto: ERIC PIERMONT/AFP

Filloni korruptsioonisüüdistuste tõttu on analüütikud ka hoiatanud, et valimistulemuste prognoosimine on äärmiselt keeruline. «Oh oht, et valimised võidab Le Pen,» tunnistas Hollande päevalehes Le Monde.

«Paremäärmuslus ei ole olnud arvamusküsitlustes nii kõrgel kohal üle 30 aasta, kuid Prantsusmaa ei alistu,» lubas president. «Prantslased teavad, et 23. aprilli ja 7. mai valimised ei määra üksnes meie riigi saatust, vaid ka Euroopa projekti tuleviku.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles