Filloni erakond korraldab kriisikoosoleku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse vabariiklaste presidendikandidaat François Fillon naise Penelopega.
Prantsuse vabariiklaste presidendikandidaat François Fillon naise Penelopega. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Prantsuse presidendikandidaadi François Filloni erakonna Vabariiklased juhtkond peab täna kriisikoosoleku. 

Filloni süüdistatakse parlamendiliikmena abikaasa ja laste abidena tööle võtmises ja neile kokku 900 000 euro suuruse palga maksmises, kuigi mingit tööd nad väidetavalt ei teinud. Kolmapäeval teatas Fillon, et talle esitatakse ametlik süüdistus.

Prantsuse seadusandjatel on lubatud perekonnaliikmeid tööle võtta, kuid Filloni puhul uuritakse, mida tema abikaasa õigupoolest tegi, kui tal ei olnud isegi rahvusassamblee hoone sissepääsukaarti.

Filloni toetajaskond kogunemisel. Foto: ZIHNIOGLU KAMIL/SIPA/Scanpix
Filloni toetajaskond kogunemisel. Foto: ZIHNIOGLU KAMIL/SIPA/Scanpix Foto: KAMIL ZIHNIOGLU KAMIL/SIPA/KAMIL ZIHNIOGLU KAMIL/SIPA

«Mitte keegi, ma kordan, et mitte keegi ei saa sundida mind kandideerimisest loobuma,» teatas Fillon eile.

Prantsuse presidendivalimiste esimene voor peetakse 23. aprillil ja teine 7. mail. Küsitlused näitavad, et teise vooru jõuavad paremäärmuslane Marine Le Pen ja tsentrist Emmanuel Macron. Enne skandaali puhkemist oli Fillon küsitlustes esinumber.

Filloni toetuse murenedes on tulnud signaalid, et Vabariiklaste presidendikandidaadina on valmis välja astuma Bordeaux linnapea ja ekspeaminister Alain Juppé, kes jäi eelvalimistel talle alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles