KOHALIK VAADE. Ungari noorteliikumine tõmbas võimude olümpiaunistusele kriipsu peale

Viktória Serdült, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise Momentum juht Andras Fekete-Gyor tõi 17. veebruaril Budapesti keskvalimiskomisjoni 266 151 referendumi korraldamise toetusallkirja.
Liikumise Momentum juht Andras Fekete-Gyor tõi 17. veebruaril Budapesti keskvalimiskomisjoni 266 151 referendumi korraldamise toetusallkirja. Foto: MTI/Bruzák Noémi

Alguses olid nad grupp 20ndates noori, kes polnud poliitilise olukorraga rahul. Lõpuks kasvas sellest välja liikumine Momentum, kes kustutas Budapesti lootuse korraldada 2024. aastal olümpiamängud. Nad on juba teinud ajalugu, kuid küsimus on hoopis selles, kui kaua nad suudavad vastu pidada.  

Budapesti kesklinnas hallide betoonmajade vahel on väike uks, mis viib kulunud keldrisse. Selliseid paiku on linnas palju, tavaliselt asuvad seal ilusalongid või ühe-euro-poed.

Ühes sellises asub aga Momentumi peakorter. Noori tööinimesi ja tudengeid koondaval rühmal läks korda koguda kuuga veerand miljonit allkirja ning sundida valitsust taganema plaanist kandideerida olümpialinnaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles