Tuski vastu kandideeriv Saryusz-Wolski visati Euroopa Rahvaparteist välja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tuski vastaskandidaat Jacek Saryusz-Wolski
Donald Tuski vastaskandidaat Jacek Saryusz-Wolski Foto: Dominique Faget/AFP/Scanpix

Poola esitas Tuski asemel Euroopa Ülemkogu uueks alaliseks eesistujaks 68-aastase paremtsentristliku europarlamendi saadiku Jacek Saryusz-Wolski. Varssavi keeldub toetamast ekspeaminister Tuski jätkamist, väites, et Tusk toetab Poola opositsiooni ega ole kaitsnud Poola huve ELis.

Poola valitsuse kandidaat Euroopa Ülemkogu juhiks Donald Tuski asemel on Poola ainus kandidaat, kinnitas välisminister Witold Waszczykowski täna.

Donald Tusk Foto:
Donald Tusk Foto: Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Tuski praegune ametiaeg Euroopa Ülemkogu juhina lõpeb 31. mail.

Peale Varssavi avaldust teatas Euroopa Rahvapartei, et tagandab Saryusz-Wolski erakonna asepresidendi ametikohalt.

«Euroopa Rahvapartei tagandas täna Jacek Saryusz-Wolski erakonna asepresidendi ametikohalt, sest ta võttis vastu Poola koalitsioonipartei Õiguse ja Õigluse pakkumise kandideerida Euroopa Rahvapartei kandidaadi Donald Tuski vastu Euroopa Ülemkogu alaliseks eesistujaks. Saryusz-Wolski ebalojaalsus on äärmiselt kahetsusväärne ja alatu,» sõnas Euroopa Rahvapartei president Joseph Daul. Lisaks visati Saryusz-Wolski parteist välja.

«Euroopa Rahvapartei seisukoht on muutumatu. Erakond toetab jätkuvalt Euroopa Ülemkogu praeguse juhi Donald Tuski kandidatuuri teiseks ametiajaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles