Prantsuse paremerakond kinnitas toetust Fillonile (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa presidendikandidaat Francois Fillon
Prantsusmaa presidendikandidaat Francois Fillon Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/SCANPIX

Prantsuse paremerakonna Vabariiklased liidrid kinnitasid esmaspäeval oma toetust presidendikandidaat François Fillonile, kui veteranpoliitik Alain Juppé oli tõrjunud üleskutsed tema kohale asuda.

«Poliitikakomitee kinnitas pärast laia arutelu ühehäälselt oma toetust François Fillonile,» ütles senati spiiker Gerard Larcher pärast partei 20 juhtliikme kriisikoosolekut, millel oli jutuks presidendikandidaadi naise väidetava libatöökohaga seotud skandaal.

Ka Fillon ise kinnitas, et talle ei ole alternatiivi.

«Alain Juppé loobumine kinnitas, et plaan B-d ei ole,» ütles Fillon parteiliidrite erakorralisel kohtumisel Pariisis.

Juppé ütles esmaspäeva hommikul, et temast ei saa asendajat Fillon'ile, kui viimane peaks korruptsioonisüüdistuse tõttu kandideerimisest loobuma.

Fillon'i süüdistatakse parlamendiliikmena abikaasa ja laste abidena tööle võtmises ja neile kokku 900 000 euro suuruse palga maksmises, kuigi mingit tööd nad väidetavalt ei teinud. Kolmapäeval teatas Fillon, et talle esitatakse ametlik süüdistus.

Prantsuse presidendivalimiste esimene voor peetakse 23. aprillil ja teine 7. mail. Küsitlused näitavad, et teise vooru jõuavad paremäärmuslane Marine Le Pen ja tsentrist Emmanuel Macron. Enne skandaali puhkemist oli Fillon küsitlustes esinumber.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles