EL võõrustab aprilli algul Süüria tulevikukonverentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: Lenin Nolly/SIPA/Scanpix

Euroopa Liit võõrustab aprilli algul koos ÜRO-ga konverentsi Süüria konflikti-järgsest tulevikust, teatas bloki välispoliitikajuht Federica Mogherini esmaspäeval.

Konverentsil, mis järgneb samalaadsele kogunemisele Londonis eelmise aasta algul, «hinnatakse olusid piirkonnas ning tingimusi, mille alusel oleks võimalik pakkuda konfliktijärgset abi juhul, kui saavutatud on poliitiline üleminek», ütles Brüsselis EL-i välisministrite kohtumisel osalenud Mogherini.

EL-i ametnike sõnul oodatakse 5. aprillil peetavale konverentsile ÜRO peasekretäri António Guterrest ja Londoni konverentsil osalenud riikide kõrgeid ametnikke.

EL on järjekindlalt toetanud ÜRO jõupingutusi poliitilise lahenduse leidmiseks kuue aastaga 310 000 inimelu nõudnud Süüria konfliktile.

Jõupingutuste keskmes on praegu paralleelläbirääkimised Šveitsis Genfis ja Kasahstanis Astanas, millest esimesed keskenduvad poliitilisele üleminekule ja teised relvarahule. ÜRO Süüria erisaadik Staffan de Mistura ütles reedel kõnelustevooru lõppedes Genfis, et märtsis on oodata veel üht läbirääkimisvooru mõlemas linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles