Malaisia ei lõika läbi diplomaatilisi sidemeid Põhja-Koreaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia julgeolekuametnikud Põhja-Korea suursaatkonna ees valvamas.
Malaisia julgeolekuametnikud Põhja-Korea suursaatkonna ees valvamas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Malaisia ei lõika läbi sidemeid Põhja-Koreaga ning valitsus üritab leida kiire lahenduse eskaleeruvale diplomaatilisele vaidlusele, mis ümbritseb Kim Jong-nami tapmist, ütles Malaisia peaminister.

Põhja-Korea ja Malaisia keelustasid eile üksteise kodanikel oma riikidest lahkumise. Kuala Lumpuri sõnul hoitakse Põhja-Koreas viibivaid malaislasi sisuliselt pantvangis. Malaisia välisministeeriumi andmeil viibib Põhja-Koreas 11 malaislast: kolm saatkonnatöötajat, nende kuut pereliiget ja kaht ÜRO Maailma Toiduprogrammi töötajat.

«Praegusel hetkel on (diplomaatilised sidemed) veel jõus, sest see annab meile suhtluskanali,» ütles peaminister Najib Razak. «Läbirääkimiste ajal kavatseb Kuala Lumpur jääda kindlaks oma otsusele mitte lubada põhjakorealastel riigist lahkuda,» lisas Razak.

Põhja-Korea liidri poolvend Kim Jong-nam tapeti 13. veebruaril Kuala Lumpuri lennujaamas arvatavasti närvimürgiga VX, mis on niivõrd tappev, et seda peetakse massihävitusrelvaks.

Malaisia kahtlustab, et tapmise asjus tagaotsitavaks kuulutatud isikutest kolm varjavad end Põhja-Korea saatkonnas, mistõttu on saatkond politsei piiramisrõngas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles