BBC raadio peatas ülekanded Tai jaamadest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti rahvusvaheline ringhääling BBC peatas raadioülekanded Tais pärast läbikukkunud kõnelusi Bangkokiga uudiste sisu üle.

Kõnelused puudutasid Tais asuva raadiokompleksi 20-aastase üürilepingu pikendamist.

Nakhon Sawanis asuv raadiojaam edastas kohalikes keeltes uudiseid riikidesse nagu Hiina ja Põhja-Korea, samuti Pakistan ja Afganistan. Jaam lõpetas tegevuse 1. jaanuaril. Ülekannete jätkamise kõneluste läbikukkumist on kinnitanud ka BBC.

BBC World Service'it rahastab osaliselt Briti valitsus ning see edastab uudiseid 29 keeles.

BBC läbirääkimiste ebaõnnestumise põhjuseid ei täpsustanud, kuid kahe allika järel oli tülikohaks raadio taikeelne teenus.

Tai võime vihastas teadete järgi BBC uudis riigi uue kuninga Maha Vajralongkorni kohta, mida BBC edastas oktoobris endise kuninga Bhumibol Adulyadej surma järel. Tais levinud kajastust kuningast edastati algselt BBC Londoni toimetusest.

BBC World Service tahab hakata uudiseid edastama 40 keeles. 2015-2020. aastaks on Briti valitsus selleks ette näinud täiendavad 352 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles