Düsseldorfis leiti lennukipomm, 8000 inimest evakueeritakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto vilkurite vahel on teade, et tee on blokeeritud.
Politseiauto vilkurite vahel on teade, et tee on blokeeritud. Foto: DAVID YOUNG/AFP/Scanpix

Saksamaal Düsseldorfis leidsid ehitustöölised eile linna põhjaosas lennukipommi ning nüüd tuleb piirkonnast turvalisuse huvides 8000 inimest evakueerida.

Tegemist on Briti päritolu Teise maailmasõja aegse lõhkekehaga, mis tuleb nii kiiresti kahjutuks teha kui võimalik, kirjutas täna väljaanne Spiegel.

Evakuatsiooniala on laiendatud ühe kilomeetri raadiuseni, selgitasid öösel linnavõimud. Intsident mõjutab liiklejaid, sest mitmed teed on suletud või sulgemisel.

«Kindlasti tekib liiklusummik,» teatas linnavõimude pressiesindaja.

Ka Düsseldorfi lennujaama jõudmiseks tuleb kasutada tavapärasest erinevat marsruuti. Lennujaam on palunud kõigil reisijatel kohalejõudmiseks vähemalt kaks tundi aega varuda. Ka pole välistatud, et 250-kilogrammise pommi kahjutuks tegemise ajaks seisatakse lühidalt lennukliiklus täielikult, teatas Düsseldorfi lennuvälja pressiesindaja.

Pomm kavatsetakse kahjutuks teha sedamaid, kui piirkond on inimestest tühjaks tehtud. «Arvestame sellega, et saame seda varajasel pärastlõunal teha,» kinnitas Düsseldorfi linnavõimude esindaja.  

Politsei sulges lennukipommi leiukoha lähedal eile öösel ja täna teid. Fotod: AFP PHOTO/David Young/Scanpix
Politsei sulges lennukipommi leiukoha lähedal eile öösel ja täna teid. Fotod: AFP PHOTO/David Young/Scanpix Foto: DAVID YOUNG/AFP
Foto: DAVID YOUNG/AFP/Scanpix
Hotellikülastajad evakuatsioonialast lahkumas.
Hotellikülastajad evakuatsioonialast lahkumas. Foto: DAVID YOUNG/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles